Трикове при местене в нов офис + Бонус съвет

Трикове при преместване в нов офис

Преместването в нов офис не е дейност, която може да се извърши в рамките на 1 ден, освен ако не си направите добър и подреден план за това.

Повечето фирми предпочитат да се доверят на услугите на фирма за хамалски услуги в София, но с правилната организация, всеки може да се справи бързо и лесно, без да се налага да ангажира хамалска фирма с пълен пакет от услуги.

Ето кои са тези 4 трика

Ние от SofHamali.com ви даваме 4 ефективни и полезни трика, които да приложите при местене на вашата фирма в нов офис.

1. Тайминг

Организацията е най-важният момент от едно местене, а таймингът е ключов компонент. Изберете денят/дните, в който ще извършвате самото местене, пресметнете добре колко време ще отнеме всяка от задачите и уговорете начален час с вашите колеги/служители – добре е да започнете от рано, за да имате шанс да реагирате при непредвидени ситуации.

И въпреки, че това може да ви прозвучи като „правене на сметки без кръчмар“, не се заблуждавайте. Наличието на план говори за организираност и пресметливост, а това е много важен елемент от едно местене, а дори и важна част от живота.

Дори да се стигне до ситуация, в която сметките ви се объркат поради външни фактори, по-добре е да имате план, отколкото да нямате.

2. План на приоритетите

Подредете приоритетите. Най-вероятно в офиса ви някои от вещите са много по-ценни от други. Те следва да бъдат опаковани и транспортирани първи. Най-често подобни предмети са офис техниката като компютри, принтери, телевизори и други подобни. Мебелите са второстепенни и могат да бъдат транспортирани след това.

Още един важен елемент е да решите предварително от какво ще се отървете – в крайна сметка не би се искало да преместите всички бюра, след което да решите че ви трябват нови и ще изхвърляте старите, нали?

3. Почистване на новия офис

Добра идея е, докато вие и вашите служители подготвяте мебелите и оборудването от стария офис за транспортиране, да изпратите няколко ваши служители в новия офис, за да го подготвят.

Най-вероятно новото ви работно място ще има нужда от сериозно цялостно почистване, което от своя страна е времеемка работа.

В случай, че новата офис сграда има контролиран достъп, ще е добре да предупредите пазача, че предстои преместване. Това ще улесни значително процеса и ще елиминира възможността от създаване на неловки и излишни ситуации.

Също така, ако не сте го направили предварително, заръчайте на вашите служители да измерят пространството на новия ви офис – така ще имате по-ясна представа как ще изглежда разположението на мебелите, оборудването и цялостния интериор.

4. Разчистване на стария офис

Разбира се, преместването в нов офис не означава оставянето на кочина в стария. След като всичко е транспортирано, върнете се на старото си работно място и почистете.

В случай, че сте взели решение да се отървете от част от техниката, мебелите или оборудването, организирайте тяхното изхвърляне на определените за това места. Немалко фирми в София предлагат извозването на всякакъв вид отпадъци или стари мебели.

Опитайте се да оставите стария си офис във вида, в който сте го намерили – това е най-етичното и правилно нещо, което може да направите.

Ако искате да го погледнете от по-философска гледна точка – това би било едно своеобразно „Довиждане“ със старото ви работно място, а какъв по-добър начин да го направите от това да го почистите изцяло.

Бонус съвет

 Не забравяйте да заявите местенето си, като това е изключително важно, ако офисът ви се намира в бизнес сграда, за да избегнете неприятни моменти, които могат да ви забавят излишно.

Дори и да се местите в жилищна или комбинирана сграда, то все пак е добре да уведомите своите съседи и/или мениджмънта на сградата, за да можете да сте максимално ефективни.

5/5 - (1 vote)