Фирма SofHamali.com е сред водещите фирми, които са търсени и наемани за пренасяне на пиано в България. Причината да бъдем сред лидерите при тази услуга се корени в професионализма, с който се заемаме да изпълним този ангажимент.

Защо преместването на пиано е трудно и сложно

Пренасяне и транспорт на пиано в СофияПочти всички хора знаят или са чували, че пианото е един страхотен музикален инструмент, който всъщност е изключително обемен и не на последно място – тежък, много тежък.

Обикновено пренасянето на мебелите, транспорта на хладилници или друга по-обемна покъщина е свързано с използването на груба мъжка сила, която може да включва като допълнителен аксесоар употребата на колани или въжета, но в случая това е рисковано, понеже може да се увреди някоя част на музикалния инструмент.

За да не ни разберете погрешно – пианото може да се премести от няколко човека и с употреба на посочените аксесоари, но при спазването на определени условия за тази дейност. Трябва самия уред да е стабилно подхванат, а местата, на които ще поставите специалните колани, трябва да са подсигурени, за да не наранят самата повърхност.

В зависимост от това къде се намира пианото, се допуска употреба на кран и специализирани транспортни средства. Естествено това е твърде скъпо удоволствие и малко хора могат да си го позволят. По принцип на теория при този вариант безопасността е на първо място, както и възможността за нанасяне на щети по музикалния уред е минимална, но само ако и в този случай се спазват всички изисквания за преноса на пианото.

Преместване на пиано – скъпа ли е услугата

Еднозначен отговор не може да се даде на този въпрос. Причината се крие в следните няколко фактора, които са от изключително важно значение:

  • Адрес, от който ще се вземе пианото;
  • Адрес, до който ще се достави;
  • Физическо местоположение и възможности за изнасяне и внасяне на уреда;
  • Срок, в който трябва да се осъществи самия превоз;
  • Времеви интервал за изпълнение;
  • Вид и размер на самото пиано;
  • Има ли нужда от специализирана техника и транспорт.

Това са едни от най-важните точки, които образуват цената за услугата. Пренасянето на пиано от хамали в София може да бъде осъществено както бързо и лесно, така и по-бавно и трудно. Както всички знаем – пианата не се побират в обикновените асансьори от преди няколко десетилетия и е огромна разликата в сравнение с текущите товарни варианти, които фигурират дори в някои кооперации.

Те са създадени именно с подобна цел – да се пренася свободно обемен багаж, без да има нужда от това да се използват стълбища и да не се възпрепятства придвижването на другите хора в блока.

Ако желаете да обсъдим какви са вариантите и каква би била цената за пренасянето на пианото в София, можете да се свържете със служителите на SofHamali.com от тази страница.