Нужда от местене на ново място – как да изберете фирма

Как да избираме фирми за местене

Ако ви предстои да се нанасяте в нова квартира или собствено жилище, то неизменно през главата ви са минали множество варианти как да се случи това.

Днес ще ви разясним няколко прости начина да се ориентирате правилно в морето от фирми, предлагащи хамалски услуги в София, за да можете да направите най-правилното решение за вас, вашите близки и вашата покъщнина.

1. Проверте препоръките

Едно от най-ефективните неща при избор на подобен тип услуги е да проверите конкуренцията, за да си гарантирате, че ще получите най-добрите условия в този ангажиращ сериозен обем от вниманието ни момент.

Проверете препоръките в сайта на компанията, за да видите какво мислят нейните клиенти за работата й. Имайте предвид, че този тип фирми най-често качват само позитивните си препоръки, а не всички такива, което следва да анализирате и да прецените тяхната автентичност.

В не малко случаи тези фирми сами пишат препоръките за своята работа, за да верифицират избора на клиентите.

Добра практика е да потърсите детайлите в една препоръка. Ако такива са налични, то вероятността тя да е автентична нараства значително. Не се доверявайте на суперлативи от общ характер, защото това са най-вероятно фалшиви препоръки.

2. Попитайте приятел

Ако имате познат или приятел, на когото скоро се е наложило да се мести, то можете да го попитате дали е доволен от услугата по преместване на багажа и дома, която е използвал.

От тук може да последват 3 варианта, като нито един от тях не ви е излишен, а именно:

  • Той/Тя е доволна от фирмата, резонно ви я препоръчват;
  • Той/Тя не е доволен от фирмата и вие знаете към кого да НЕ се обръщате и така намалявате сложността на своето решение;
  • Той/Тя е по-скоро доволна или по-скоро недоволна, разбирайте горе-долу – това следва да ви даде представа за пазара на този тип услуги, както и за обективното съотношение цена-качество в сектора.

И в двата горни случая можете да почерпите полезна информация, за да вземете най-доброто решение за себе си.

3. Сайта на фирмата

На пръв поглед това може да изненада мнозина, но то има своята съвсем разумна обосновка, която следва да анализирате. По просто казано – избирайте фирми, които държат на своя имидж и визия пред клиентите в Интернет.

Ако трябва да направим ясно разграничение и тук, то модернията, функционален и прагматичен сайт в помощ на клиентите в 99% от случаите е гаранция за корпоративна визия.

Това от своя страна е аргумент в подкрепа на перспективните амбиции на фирмата да се наложи на пазара и по този начин да разшири своята дейност. В случай, че откриете грозен и неудобен сайт, то това ясно индикира, че фирмата не се грижи за своето лице пред клиентите т.е. няма дългосрочни планове, респективно качеството не е на особена почит в услугата.

В заключение

Надявам се  да сме ви били полезни, защото тези препоръки са изключително рационални и логични и като такива имат сериозна обосновка. Не забравяйте, че винаги е добра практика да вземете информирано решение, вместо просто да изберете по-ниската цена, защото после в повечето случаи българските клиенти си дават сметка, че именно ниската цена е била причината за техните проблеми с конкретна фирма, която са използвали.

Не избирайте евтиното, защото няма понятие като разумна цена, а то е налично единствено в маркетинг езика и като такова на практика аргументира избора на клиентите на евтини услуги, от които на по-късен етап 80-90% от тях се оплакват. Може да дадете съвсем малко повече, но да сте сигурни, че ще получите точно това, което сте очаквали.

5/5 - (1 vote)