Нанасяне в ново жилище – 5 важни съвета

План Б при преместване

Всеки път, когато човек се нанася в ново жилище, то той неизменно минава през преместване на своите вещи от старото. Точно в тези случаи фирмите за преместване в София са добър и надежден помощник.

Съвети при нанасяне от старо в ново жилище

Има няколко ключови момента, които имат значение, ако се местите от старото в новото жилище, за да протече всичко максимално гладко.

1. Планирайте преместването на етапи

Една от най-добрите идеи в тази насока е да планиране преместването си на етапи, за да можете да проследите дали всичко върви гладко. По този начин ще успеете да реагирате по-бързо, ако се появи проблем, който да обърка сметките ви.

Без значение дали става въпрос за етапите с опаковането, разглобяването, транспорта или друго, то това е начин да сте сигурни, че няма да има неприятни изненади или поне по-сериозни такива, които иначе трудно бихте отстранили и поправили, особено, ако времето за преместване в новия ви дом е силно ограничено.

2. Подсигурете почистване след местене

Един от неприятните ефекти при местене е огромното количество генериран боклук и прах, който остава. Това е една от причините да се погрижите навреме за това, за да не изцапате вещите и дрехите си.

Добра практика е да обърнете внимание на това, още на етап „Планиране“, за който говорихме по-горе в точка първа от този списък.

3. Направете план за разположението на вещите в новото жилище

Ако има сериозно разминаване в обзавеждането или размера на стаите между старото и новото жилище е добре да адресирате кашоните, за да знаете кой къде следва да бъде разположен, за да ви улесни с подреждането на по-късен етап.

Препоръчваме да съобразите още при планирането кои неща, в коя стая ще бъдат разположени и по този начин да си спестите разнасянето на тежките кашони, мебели или вещи из апартамента или къщата.

4. Съобразете пространството

Не натрупвайте всичко в една стая! В случай, че го направите рискувате да забравите нещо в старото си жилище.

Защо, ли? Много просто. На практика не знаете кое къде се намира, ако то е на едно място и струпано едно върху друго и така можете да загубите нещо важно или сантиментално за вас и вашите близки.

5. Имайте план Б

За жалост в живота често настъпват непредвидени ситуации. Всякакви форми на буферни решения са вариант, както по отношение на времето, така и по отношение на самото преместване, за да сте сигурни, че няма да попаднете в ситуация, която няма да можете да разрешите лесно.

Оценка