Подготовка – 3 бързи и лесни съвета при местене

Подготовка за местене в ново жилище

Процесът по преместване на дома, макар на пръв поглед да изглежда като нещо съвсем елементарно, крие редица рискове и предпоставки за провал.

Добрата подготовка, планирането и обективната оценка на възможностите, дават обща информация на нас като потребители как да организираме този тип дейност.

Лесни съвети при местене

Днес, ние от SofHamali.com ще ви дадем 3 бързи и лесни съвета, които да улеснят цялата дейност по преместване във вашия нов дом.

1. Разделяй и владей

Макар добре познатата сентенция от времето на Римската империя да не изглежда ясно корелираща с нашата дейност по хамалски услуги в София, всъщност тя има много общо.

Разбира се не в принципа на „владей“, а по-скоро на „управлявай“. За да бъдем по-конкретни можем да кажем, че „разделяй и владей“ всъщност има отношение спрямо разпределението на транспортираните вещи.

В 90% от случаите, когато планирате подобна дейност, следва да преместите своите вещи 1:1, т.е. да адресирате тяхното местоположение от старото в новото си жилище.

При подготовката за преместване следва ясно да окомплектовате различните вещи от съответните стаи и да имате конкретна представа къде ще бъде тяхното място във вашия нов дом.

Без подобен план вие рискувате да прекарате няколко седмици с купчини от кашони в центъра на най-голямата стая. Именно тук добрата подготовка си проличава, защото можем максимално безболезнено да установим кое къде ще бъде разположено в рамките на нашата крайна дестинация.

По този начин вещите от спалнята се оказват в новата ни спалня, вещите от кухнята в новата ни кухня, креватчето на детето в неговата нова детска стая и т.н.

2. Кашони

Кашоните са удобно, ефективно и прагматично средство за пакетиране и опаковане на различни по форма и размер вещи, без да рискувате тяхното увреждане.

Още един плюс при използването на кашони при преместване е, че те могат много по-лесно да бъдат организирани при самата транспортна дейност, според съответното транспортно средство използвано за нея.

Третата добра причина да използваме кашони е фактът, че върху тях лесно може да бъде маркирано тяхното съдържание, както и тяхната крайна дестинация, разбирайте конкретна стая от новия ни дом.

Тези три предимства определено верифицират решенията ви да използвате именно този подход при нужда от преместване на офиса или домашно такова.

3. Подсигурете се

Колкото и да е неразбираемо за обикновения потребител, при премествания често възникват непредвидени ситуации. Най-често те са свързани с пропуски от страна на клиентите, тъй като те не разполагат с нужния опит за тази дейност и не са покрили всички възможни сценарии.

Едно типично подобно предизвикателство се оказва преместването в нов апартамент на шестия или седмия етаж без работещ асансьор.

Друг типичен случай, в контекста на постоянните ремонти на инфраструктурата в София, е големият риск от задръствания, породени от затваряне на булеварди, спортно-културни мероприятия, митинги, протести, ремонти, форсмажорни обстоятелства и други, които могат да саботират целия процес, а така и да увеличат непредвидените разходи.

Когато това се случи то не е приятно нито за нас, нито за клиента, нито за неговите съседи. Точно това е причината да предлагаме комплексни услуги, за да подсигурим всеки аспект и етап от работата си. Именно тук опитът и професионализмът казват своята тежка дума.